Offshore werken: dit moet je weten

Offshore werken: dit moet je weten

Het klinkt super spannend: werken op een boorplatform ergens midden op zee. Zo spannend zoals ze het in een film neerzetten zal het niet worden, maar er zijn wel degelijk gevaren. Het is namelijk niet een reguliere negen-tot-vijf-baan op het vasteland. Wil je weten hoe het er aan toe gaat op zo’n eiland en wat je kunt verwachten qua salaris? Lees dan gauw verder, want in deze blog leggen we de belangrijkste punten uit!

Afstand

Als medewerker op een booreiland ben je werkelijk (fysiek) afgezonderd van de bewoonde wereld. Je wordt per helikopter van en naar het booreiland gebracht om daar vervolgens een aantal weken te werken. Na verloop van die weken ga je weer terug naar huis, waarna je weer na een aantal weken teruggaat naar je werkplek. Je bent dus veelal zonder familie en vrienden, maar juist met collega’s. Ook heb je weinig privacy omdat je een kleine ruimte met veel mensen moet delen; dit moet je mentaal aan kunnen.

Functies

Er zijn veel verschillende functies die je kunt bekleden op een booreiland. Zo zijn er engineers, offshore installations managers, rig mechanics, crane operators, maar ook koks en personen die ruim inzetbaar zijn. Je werkt dus met veel verschillende type mensen. De oliewereld is erg internationaal: je zult met mensen uit alle hoeken van de wereld te maken hebben. Engels praten is dan dus ook een must. Ook moeten alle werknemers een NOGEPA training volgen om veilig te kunnen werken, wonen en leven op een booreiland. Het salaris is vaak ook riant: omdat je veel verantwoordelijkheden hebt zo’n eiland en omdat er ook gevaren bij komen kijken, word je goed betaald.

Dagelijks leven

Werken op zo’n platform is erg zwaar en vraagt veel van je mentale en fysieke gezondheid. Daarom is uitrusten tussen shifts door een must. Aangezien het je tweede huis is geworden, zijn er vaak dezelfde faciliteiten als in een normale stad. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool en bioscoop.

Lijkt het jou wat om op een boorplatform te gaan werken? Het vraagt veel van je sociale leven, maar ook moet je mentaal en fysiek goed gesteld zijn. Het is namelijk alles of niets. Daarentegen staat wel een mooi salaris. Wil je meer weten over de verplichte cursus? Kijk dan eens op fmtcsafety.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *